Субота, 22 Червня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦ відзначився расистськими заявами щодо мігрантів

    Під час радіоінтерв’ю митрополит Рязанський і Михайловський Марк Головков озвучив низку дискримінаційних тез стосовно мігрантів, працівників-іноземців в Росії.

    “Мігрантів треба поставити на місце, їм занадто багато дозволено тут, чого не дозволено росіянам в інших країнах”, – заявив єрарх Російської православної церкви. Він також натякнув на начебто “дефіцит позитивних прикладів поведінки мігрантів”, цитують росЗМІ.

    Він додав, що поблажливе ставлення до мігрантів “ненормальне і не правильне”.

    Такі висловлювання можна розцінити як відверто расистські та ксенофобні. Вони поширюють стереотипи та дискримінацію стосовно іноземних робітників, котрі складають істотну частку російської робочої сили.

    Ці слова ганьблять не лише мігрантів, але й самі християнські цінності любові, терпимості та взаєморозуміння між народами. Вони можуть загострити і без того напружені відносини Росії з країнами, звідки походить більшість трудових мігрантів.

    Згідно з офіційними даними, нині в РФ працює близько 7.66 мільйонів іноземців, насамперед з країн Середньої Азії. Вони відіграють ключову роль у функціонуванні багатьох галузей російської економіки, часто виконуючи важку малооплачувану працю.

    Читайте також, як РПЦ допомагає русифікувати дітей, викрадених з окупованих територій України.

    Найсвіжіше

    Популярне