П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки благословив військових ветеранів США на «Дні вдячності»

    Архієпископ Америки Елпідофор звершив благословення на «Дні вдячності», спеціальному заході вшанування ветеранів, збройних сил та їхніх родин.

    Захід, який відбувся на стадіоні Allegiant у Лас-Вегасі, штат Невада, 8 червня 2024 року, зібрав тисячі військових чоловіків і жінок, щоб подякувати та висловити вдячність за їхню службу Сполученим Штатам Америки, інформує  orthodoxtimes.com

    Після насиченої програми, включно зі словами греко-американського лейтенанта-губернатора Невади Ставроса Ентоні, привітання греко-американця Пітера Паливоса та вручення ряду медалей за доблесть, архієпископ Елпідофор молився:

    «Готуючись завершити цей справді чудовий день вдячності нашим військовослужбовцям і жінкам та їхнім родинам, вітаю кожного з вас православним християнським привітанням: Христос Воскрес! Схилімо голови в молитві: О Всемогутній і Вічноживий Боже, Ти зібрав нас сьогодні на цій фізичній арені, щоб у дусі вдячності за наших чудових ветеранів ми могли піднести наші скромні благання до Тебе, Бога і Творця всього, від імені тих, хто служить із найбільшим ризиком для себе на аренах конфліктів по всьому світу», – сказав архієпископ.

    Він зазначив, що воїни служать з честю і гідністю, з відвагою і доблестю, з наполегливістю і терпінням, щоб їхні співгромадяни, могли жити в мирі і процвітанні.

    Тому, о Милосердний і Милосердний Боже, ми вручаємо Твоїй вічній любові всіх тих, чиє служіння Богові та Батьківщині вимагало останньої повної міри.

    “Усім нашим ветеранам і тим, хто знаходиться на дійсній службі, даруй свій Божественний захист і збережи їхні родини та близьких під покровом Твоїх святих крил. Благослови їх, коли вони йдуть і повертаються. І зміцнюй їх у вірі в Тебе та один в одного. Благослови також тих, хто зробив цей день справді днем ​​благословення та спілкування, і тримай наші серця пильними до потреб тих, хто дарує нам свою військову службу”, – зауважив архієрей.

    «День вдячності» являє собою унікальну співпрацю понад 20 ветеранських організацій і місцевих церков, які прагнуть зміцнити свої громади та висловити свою щиру вдячність за жертви, на які прийшли ці відважні герої та їхні родини, щоб захистити свободу США, і показати їм, наскільки вони поважають, цінують і люблять.

    Нагадаємо, архієпископ Америки Елпідофор очолив Богослужіння в кафедральному соборі Афін. Також митрополит ПЦ Америки Тихон відвідав патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне