Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Президент Чорногорії відвідав архієпархію Кіпру: йшлось про автокефальну Церкву для чорногорців

    Президент Чорногорії Яків Мілатович завершив 7 червня свій офіційний візит на Кіпр відвіданням архієпархії Кіпру. У супроводі дружини та наближених президент Мілатович оглянув історичний собор св. Іоанна, де вклонився іконам і ознайомився з багатою історією Церкви. Потім президента Чорногорії тепло привітав архієпископ Кіпрський Георгій.

    У своїй промові після зустрічі та обміну подарунками архієпископ Георгій наголосив на важливості візиту. «Як глава православної держави, в якій Церква відігравала і продовжує відігравати вирішальну роль у збереженні нашої національної та релігійної ідентичності, було доречно, щоб президент Чорногорії відвідав нас», – сказав він, передає  philenews.com

    Архиєпископ назвав їхню розмову дуже цікавою. «У нас була дуже цікава дискусія про питання, що стосуються Православ’я в цілому, а також про наші національні справи та прагнення Чорногорії вступити в ЄС. Це була дуже плідна дискусія», – додав він.

    Відповідаючи на запитання про потенціал подальшої співпраці між Церквами Кіпру та Чорногорії, архиєпископ Георгій зазначив, що їх єднає віра. «Церква Чорногорії ще не є автокефальною. Я вірю, що той зв’язок, який існує між усіма Православними Церквами, поширюється і на нас. Коли вони з Божою поміччю досягнуть автокефалії, наші відносини будуть розвиватися далі. У будь-якому випадку, у нас спільна віра», – підсумував він.

    Нагадаємо, греко-американський мільярдер розповів, що росія прагне контролювати Вселенський патріархат і перетворити його на актив Росії. Також Чорногорський монастир відвідали паломники із ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне