Вівторок, 11 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Сербської Церкви назвав “недоречною” заяву архієпископа Кіпру про автокефалію для чорногорців

    Митрополит Чорногорський Іоаникій (Сербська православна Церква) висловив незадоволення заявою архієпископа Кіпрського Георгія щодо автокефального статусу Церкви Чорногорії.

    Зокрема, митрополит Чорногорії назвав заяву архієпископа Кіпру щонайменше «недоречною», передає  orthodoxtimes.com

    Архієпископ Кіпру Георгій раніше зазначив, що «Церква Чорногорії ще не є автокефальною. Я вірю, що той зв’язок, який існує між усіма Православними Церквами, стосується і нас. Коли вони з Божою поміччю досягнуть автокефалії, наші відносини будуть розвиватися далі. У будь-якому випадку ми поділяємо спільну віру».

    Проте митрополит наголосив, що не бажає більше коментувати Предстоятеля Кіпрської Церкви.

    Як наголосив митрополит Чорногорський (Сербська ПЦ): «Ця заява, якщо її правильно передали ЗМІ, є, щонайменше, недоречною. Незвичайним є втручання глави однієї Церкви у внутрішній порядок іншої автокефальної Церкви. Я утримаюся від подальших коментарів з поваги до Кіпрської Церкви, з якою Сербська Православна Церква завжди мала добрі стосунки в любові Христовій. Сподіваюся, так буде і надалі».

    Зазначимо, що архієпископ Кіпру вже зробив уточнюючу заяву, заявивши: «Для Кіпрської Церкви не йдеться про автокефалію Церкви в Чорногорії, яка підпадає під юрисдикцію Патріархату Сербії. Такі питання не входять до нашої юрисдикції».

    Найсвіжіше

    Популярне