Субота, 22 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Кіпру пояснив, що не мав на увазі автокефалію для Чорногорської Церкви

    Сьогодні, у п’ятницю, 8 червня 2024 р., після зустрічі предстоятеля Кіпрської Церкви архієпископа Георгія з президентом Чорногорії Архиєпархія Кіпру оприлюднила роз’яснювальну заяву від імені архієпископа Кіпрського Георгія.

    Цією заявою архієпископ хотів пояснити свою вчорашню заяву, яка «можливо була предметом неправильного тлумачення та призвела до неправильних вражень», цитує  orthodoxtimes.com.

    Архієпископ дав зрозуміти, що «для Кіпрської Церкви не йдеться про автокефалію Церкви в Чорногорії, яка підпадає під юрисдикцію Патріархату Сербії. Такі питання не входять до нашої юрисдикції».

    Прочитайте заяву архієпископа Кіпрського Георгія:

    Я хотів би надати роз’яснення щодо заяви, яку я зробив учора, оскільки вона могла бути предметом неправильного тлумачення та призвести до неправильних вражень:

    Ми не вели жодної дискусії з президентом Чорногорії, а також не торкалися жодних питань щодо Автокефальної Церкви Сербії чи місцевої церковної влади в Чорногорії.

    Ймовірно, до неправильного тлумачення привела моя відповідь на запит журналіста щодо наших стосунків з Чорногорською Православною Церквою. Я прямо сказав, що наші стосунки є з автокефальними Церквами, підкресливши, що Церква в Чорногорії не є автокефальною. Цією заявою я не натякав, що ми очікуємо або підтримуємо автокефальну церкву в Чорногорії.

    Для Кіпрської Церкви не йдеться про автокефалію Церкви в Чорногорії, яка підпадає під юрисдикцію Патріархату Сербії. Такі питання не входять до нашої юрисдикції.

    Нагадаємо, раніше повідомляли у ЗМІ, що президент Чорногорії відвідав архієпархію Кіпру і йшлось про автокефальну Церкву для чорногорців. Пізніше, митрополит Сербської Церкви в Чорногорії назвав “недоречною” заяву архієпископа Кіпру про автокефалію для чорногорців і відмовився коментувати його слова, “щоб зберегти відносини” між Сербською і Кіпрською Церквами.

    Найсвіжіше

    Популярне