Субота, 22 Червня, 2024
Бiльше

    Занепокоєння православних єпископів США щодо ситуації в Україні та Газі

    Виконавчий комітет Асамблеї єпископів США відбувся в Антіохійській православній християнській архієпархії Північної Америки 4 червня 2024 року, повідомляє orthodoxtimes.com

    Зустріч розпочалася з фінансового звіту, після чого було затверджено нових членів правління православних християнських тюремних служінь («OCPM»), православного християнського братства («OCF») і православного волонтерського корпусу («OVC»).

    Тоді Виконавчий Комітет погодився визначити неділю Православ’я як «Неділю Зборів Єпископів», щоб відзначити добру роботу Зборів з православними християнами по всій країні. Щороку для всіх православних парафій країни видаватиметься Всеправославна енцикліка.

    Потім єрархи переглянули запропонований порядок денний майбутніх щорічних зборів Єпископської асамблеї в Атланті з 28 вересня по 1 жовтня. Вони також отримали оновлену інформацію про міжпарафіяльні товариства та інші спільні програми.

    Під час засідання Виконавчий комітет поскаржився на насильство та розбіжності, які вплинули на Україну та Газу. Як миротворці, заступники зцілення та примирення, вони заохочують усе людство до метаної, покаяння та духовного навернення, повернення на шлях прощення, співчуття, миру та любові, як їх навчав наш Господь і Спаситель Ісус Христос.

    Нарешті, від імені всієї Асамблеї Єпископів США, члени Виконавчого Комітету висловлюють щирі побажання благословенної пасхальної пори та П’ятидесятниці.

    Нагадаємо, УПЦ США опублікувала молитву за дітей України, викрадених загарбниками рф. Також УПЦ США підтримує українців під час війни.

    Найсвіжіше

    Популярне