П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Новінський вкинув шалені гроші для поширення за кордоном тези про переслідування в Україні християн, – генерал-майор запасу СБУ Ягун

    Заступник голови СБУ (2014-2015 рр.), генерал-майор запасу Служби безпеки України, військовий і громадський діяч Віктор Ягун зазначив, що потрібно негайно прийняти закон щодо заборони УПЦ (МП).

    Про це він сказав в етері телеканалу “Еспресо”.

    “Якщо ми приймемо закон, який чітко регламентує діяльність афільованих з країною-агресоркою релігійних структур, то проблема вирішиться дуже швидко. Проблема в тому, що немає юридичних підстав. На це реагують наші недруги в країнах, в яких ми хочемо отримати підтримку, в першу чергу в США”, – зауважив Ягун.

    За словами генерал-майора запасу Служби безпеки України, важко уявити собі, яким масштабним було лобі за гроші Новінського щодо переслідування так званих християн.

    “Тільки вдумайтеся, християн в Україні. Не розділяючи, яких християн і хто їх переслідує. Коли приїхали наші протестанти й почали говорити зі спікером сенату, і чітко розказали, хто вони, що ми однієї віри, і хто насправді кого переслідує, тоді все стало на свої місця. Але разом з тим шалені гроші були вкинуті в те, щоб розповісти, як в Україні переслідують християн. Ця ситуація потребує обходження цих всіх релігійних моментів і чіткого юридичного розв’язання питання. А чітке юридичне розв’язання залежить від парламенту, – наголосив Ягун.

    Найсвіжіше

    Популярне