Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликав світ об’єднатися проти екоциду Кремля в Україні

    У Всесвітній день охорони навколишнього середовища Митрополит Київський і в цілій Україні Епіфаній звернувся із закликом об’єднати зусилля для припинення екологічних злочинів Росії.

    “Хочу привернути увагу світової спільноти до великого злочину глобального масштабу, який вчинив і продовжує чинити Росію. Її війна в центрі Європи – це не тільки вбивство українців, а й вбивство довкілля, чому не тільки територія нашої держави”, – наголосив Предстоятель.

    За словами Митрополита Епіфанія, слідки російської агресії, зруйновані викиди, продукти згоряння та забруднення вже виходять за межі України та становлять загрозу для інших народів Європи та світу.

    “Кремлівський тиран відбирає право на здорове створення не тільки в нинішніх, а й у прийдешніх поколінь. Він зазіхає на чисте повітря, воду, здорову їжу, безпеку світового масштабу”, – констатував Архієрей.

    Глава ПЦУ закликав цивілізовані демократичні країни світу об’єднати зусилля для припинення російського агресора та недопущення подальшого екологічного ніщення. Він наголосив, що настав час не слів, а конкретних дій для збереження довкілля та життя на планеті.

    Найсвіжіше

    Популярне