Понеділок, 1 Липня, 2024
Бiльше

    Святкування на честь Патріарха в Новому Ефесі

    2 червня 2024 року в Новому Ефесі відбулися зворушливі святкові заходи на честь Вселенського патріарха Варфоломія. Участь у святкуванні взяла велика кількість людей.

    Святкування розпочалися вранці в неділю, 26 травня 2024 року, з Архієрейської Літургії, яку очолив представник Вселенського Патріарха, Митрополит Пруський Йоаким, у співслужінні з Митрополитом Кітру, Катерині та Платамона Георгієм, інформує сайт Світло Фанару.

    На архієрейській Літургії були присутні представники місцевої влади та численні віряни з Нового Ефесу. Після закінчення Літургії митрополит Пруський Йоаким подякував митрополиту Кітру Георгію, місцевій владі та всім присутнім, передавши благословення Вселенського патріарха Варфоломія.

    Митрополит Георгій висловив подяку Патріаршому представнику та попросив передати патріарху глибоку повагу всіх мешканців Нового Ефесу. Від імені мешканців Патріаршого представника привітав голова місцевої громади Димитріос Катірціс, який також вручив йому пам’ятний подарунок.

    Ввечері неділі (26 травня) у приміщенні початкової школи Нового Ефесу відбулася перша святкова подія, присвячена 20-річчю зустрічей та спільних молитов у церквах Невідомих Батьківщин.

    Митрополит Пруський Йоаким, у своєму короткому привітанні, висловив радість від того, що представляє Вселенського патріарха на такій особливій події. Він передав сердечні побажання патр. Варфоломія, а також коротко описав особистість патріарха Константинопольського та його пастирську діяльність, підкреслюючи його як людину думки, духу та непохитного хранителя православних догматів.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій з весняним візитом відвідав рідний острів Імброс.

    Найсвіжіше

    Популярне