Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Новий храм постане у Немовичах. Єпископ Гавриїл заклав капсулу в фундамент майбутньої святині

    У Неділю 5-у після Великодня, 2 червня 2024 року, єпископ Рівненський і Сарненський Православної Церкви України Гавриїл (Кризина) очолив урочисту церемонію закладки наріжного каменю для майбутнього храму на честь святих першоверховних апостолів Петра і Павла в селі Немовичі Сарненського району на Рівненщині.

    Про це повідомляє Рівненсько-Волинська єпархія Православної Церкви України.

    Владика звершив водосвятний молебень на місці будівництва нової церкви. Під час богослужіння архіпастир піднісся натхненною молитвою за Україну, її мужніх захисників, які відстоюють рідну землю від російського нашестя.

    По завершенні молебню єпископ Гавриїл урочисто заклав капсулу з пам’ятним посланням нащадкам у фундамент споруджуваного величного храму Петра і Павла. Владика благословив майбутню святиню і звернувся до присутніх парафіян зі словом проповіді та напутнього благословення.

    Наприкінці Преосвященний окропив усіх присутніх свяченою водою та возгласив уставне многоліття на добру справу будівництва нового Господнього дому в селі Немовичі.

    Архіпастирю співслужили настоятель будівничої парафії протоієрей Віталій Коврига, благочинний Сарненського округу, протоієрей Віталій Кузьмич та диякон Тарасій Видюк.

    Історична подія покладе початок зведенню нової православної святині в селі Немовичі, де донедавна не було діючого храму. Новозбудована церква стане духовним осередком для місцевих мешканців.

    Найсвіжіше

    Популярне