Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Новий храм на честь святителя Миколая Чудотворця освячено на Черкащині

    У селі Самгородок на Черкащині відбулося урочисте освячення новозбудованого храму на честь святителя Миколая Чудотворця. Золотаві бані нової церкви видно здаля, коли під’їжджаєш до села.

    Про це повідомляє в соцмережі Олександр Сліповський та Черкаська єпархія ПЦУ.

    Храм зведено за два роки коштом відомого підприємця, уродженця Самгородка Анатолія Івановича Семиноги, засновника групи компаній “Агро-Рось”. Раніше за його підтримки було завершено будівництво церкви у сусідньому селі Ташлик та каплички у Смілі.

    “Сьогодні всі зусилля ми спрямовуємо на перемогу над російськими загарбниками, але такі події, як освячення храму, потрібні людям, бо церква покликана гуртувати й єднати українців. Без духовної єдності перемога неможлива”, – наголосив Анатолій Семинога.

    Чин освячення нового храму звершив митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан у співслужінні духовенства. Владика освятив престол та антимінси й очолив першу Божественну літургію, під час якої молився за Україну, її Збройні Сили та naближення Перемоги.

    Митрополит Іоан вручив орден святителя Миколая від Блаженнійшого Епіфанія головному фундатору храму Анатолію Семинозі та архієрейські грамоти добродіям, які допомагали у будівництві.

    На богослужінні була присутня відома уродженка Самгородка Валентина Коваленко – український політик, поетеса, екс-голова Черкаської облради.

    Владика благословив призначеного настоятеля нового храму протоієрея Іоана Яводчака на ревне служіння.

    Найсвіжіше

    Популярне