Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон взяв участь в урочистостях з нагородження медиків Вінницької області

    3 червня 2024 року у Вінниці відбувся культурно-духовний благодійний захід “Під покровом Святого Пантелеймона”, на якому були оголошені лауреати 2023-2024 років медичної відзнаки за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона”. За запрошенням організаторів – Вінницької обласної ради Ордену Святого Пантелеймона – у церемонії взяв участь митрополит Вінницький і Барський Симеон.

    Про це повідомляє Вінницько-Барська пархія ПЦУ.

    Захід розпочався з хвилини мовчання на вшанування пам’яті полеглих захисників України, медичних працівників та мирних жителів, які загинули від рук російських окупантів. Після виконання гімну України митрополит Симеон промовив дві молитви – за український народ, перемогу над російським агресором та справедливим миром, а також за лікарів, які в майбутньому служать іншим і рятують життя українців.

    Під час заходу була представлена ​​відеопрезентація “Ордену Святого Пантелеймона” – свого рідного “Медичного Оскара” в Україні. Перед присутніми виступили керівництво Регіональної Ради Ордену, представники Вінницької обласної адміністрації та Поважної Ради Ордену.

    Митрополит Симеон вшанував пам’ять загиблих медиків, вручивши їх родинам ікони святого Пантелеймона. Він подякував усім медикам за невтомну працю, а військовим медикам – за мужність і професіоналізм в умовах бойових дій.

    Владика привітав номінантів відзнаки та членів Регіональної й Поважної Ради Ордену, вручивши їм ікони. На завершення відбулося нагородження Почесними Грамотами військових та цивільних медиків “За самовіддане служіння народу України”.

    Найсвіжіше

    Популярне