Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Єпархія ПЦУ організувала свято для дітей і молоді Буковини

    1 червня 2024 року, у Міжнародний день захисту дітей, у Чернівецькому музеї народної архітектури та побуту пройшов культурно-просвітницький захід для дітей та молоді Буковинського краю.

    Його організувала Чернівецько-Буковинська єпархія ПЦУ з благословення єпископа Феогноста.

    Мета заходу – єднання дітей та молоді, виховання в них духовно-моральних цінностей і патріотизму. Він розпочався зі спільної молитви за дітей та Україну за участі духовенства, влади, військових і дітей.

    Із вітальним словом виступили єпископ Феогност, намісник Свято-Феодосіївського монастиря архімандрит Макарій, представники облдержадміністрації, облради, міськради та Почесний консул Республіки Корея у Чернівцях.

    Владика Феогност наголосив, що діти – безцінний дар Божий, їх потрібно берегти та виховувати гідними українцями з любов’ю до Батьківщини. У свою чергу заступник голови облради Микола Гуйтор зазначив, що діти найбільше потерпають від війни в Україні.

    Під час заходу відбулися святковий концерт, майстер-класи, конкурс малюнків, ігровий квест, лицарські поєдинки, демонстрації від рятувальників та поліції. Працювали благодійний ярмарок і польова кухня.

    Діти змагалися в ролі пожежників, медиків, поліцейських, зборі наметів. До програми долучилися численні громадські організації.

    Наприкінці дітей нагородили за перемогу в конкурсі малюнків та подарували подарунки вихованцям недільних шкіл. Всі разом помолилися за Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне