Вівторок, 25 Червня, 2024
Бiльше

    Високопоставлений архієрей із США на богослужінні показав, що УПЦ (МП) – це частина Моспатріархату

    Очільник УПЦ (в єдності з МП) та єпископат цієї церкви стали співучасниками поминання патріарха Варфоломія та предстоятелів інших Помісних Церков, з якими було розірвано спілкування та чиї імена були викреслені з диптиху через визнання ПЦУ.

    Про це стало відомо із відео богослужіння на Буковині, яке опублікували в УПЦ (МП), інформує Духовний Фронт України.

    1 червня до УПЦ (МП) прибув так званий “митрополит всієї Америки і Канади” Тіхон (Моллард). УПЦ (МП) і ряд сателітів Моспатріархату вважають його предстоятелем Православної Церкви Америки. Він як предстоятель під час богослужіння виголошував диптих у якому є імена всіх патріархів, архієпископів і митрополитів, що очолюють Помісні автокефальні Церкви. Зокрема, митрополит Тіхон згадав патріарха Варфоломія, патріарха Кіріла, але не згадав митрополита Онуфрія, чим показав нікчемність “автокефалії” УПЦ (МП). Таким чином, навіть прихильник Моспатріархату в Америці не визнає Онуфрія, як предстоятеля автокефальної Церкви.

    У мережі припустили, що віряни та священство УПЦ (МП) не зрозуміють, що відбулось, адже диптих зачитувався церковнослов’янською мовою вашингтонського ізводу, який не сильно розповсюджений на Буковині.

    При цьому сам Тіхон не противник УПЦ (МП), а навіть публічно підтримує її і закликав владу України дотримуватись “релігійної свободи”.

    Найсвіжіше

    Популярне