Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ: Російська агресія перетворила українських дітей на “дітей війни”

    Предстоятель Православної Церкви України звернувся з гірким звинуваченням на адресу Росії, яка своєю війною проти України позбавила мирного дитинства мільйони українських дітей.

    “Українські діти стали ‘дітьми війни’. Росія несе повну провину за те, що наші діти страждають у ХХІ столітті у власному домі, в рідній мирній країні”, – наголосив він у Фейсбуці.

    За його словами, російська “імперія зла” прийшла з війною в Україну і відібрала у дітей дитинство, рідних, друзів, домівки та всі права і можливості, які вони мали до того.

    “Українські діти знають і бачили те, чого не повинні бачити діти. Вони зростають на уламках власного дитинства”, – констатував предстоятель ПЦУ.

    Він згадав про численних дітей, які загинули від ворожих бомб, дронів, куль і мін, отримали каліцтва і травми, втратили рідних. Багато дітей досі залишаються скривдженими, викраденими, розлученими з батьками, переміщеними на окуповані території.

    “Як багато отримали серйозні фізичні і психологічні травми…Під час війни діти не можуть нормально спати, гуляти, вчитися…”, – наголосив очільник ПЦУ.

    Він закликав усіх молитися за Боже заступництво і милосердя для усіх українських дітей, які стали “безвинними жертвами російської військової агресії”.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній освятив автомобілі та передав їх захисникам України.

    Найсвіжіше

    Популярне