Субота, 22 Червня, 2024
Бiльше

    Російська Церква розриває спілкування з єрархами Болгарського патріархату, що співслужили з ПЦУ

    Священний Синод РПЦ, який відбувся 30 травня у Москві, вирішив припинити євхаристійне спілкування з єрархами Болгарської Церкви, які вступили в церковне спілкування з представниками ПЦУ.

    Про це повідомляє сайт РПЦ.

    19 травня 2024 року в монастирі Валуклі у Стамбулі Патріарх Константинопольський Варфоломій очолив Літургію, в якій взяли участь представники Православної Церкви України. Участь у співслужінні з боку Болгарської Церкви взяли: митрополит Пловдивський Миколай, митрополит Старозагорський Кіпріан, митрополит Доростольський Яків, єпископ Велицький Сіоній і єпископ Смолянський Віссаріон.

    Синод відтак «висловив глибоку скорботу» у зв’язку з тим, що п’ятеро болгарських архиєреїв «брали участь у співслужінні з представниками однієї з українських розкольницьких груп, чим заподіяли серйозну шкоду стосункам між Російською та Болгарською Православними Церквами».

    Учасники Синоду РПЦ констатували неможливість співслужіння зі згаданими єрархами, які вступили у церковне “спілкування з розкольниками”.

    При цьому Синод зазначив, що «Константинопольський Патріархат продовжує робити дії, спрямовані на поглиблення поділу у православ’ї».

    Найсвіжіше

    Популярне