Середа, 19 Червня, 2024
Бiльше

    Путінські маніпуляції на тлі злочинів, що скоюються з благословення патріарха Кирила

    Кремлівський диктатор Владімір путін знову вдався до словесних маніпуляцій під час зустрічі з багатодітними сім’ями напередодні Дня захисту дітей. Однак його намагання створити імідж турботливої влади на тлі розв’язаної ним війни в Україні виглядають цинічно та облудно.

    Про це повідомляє сайт РПЦ, передає Духовний Фронт України.

    Глава Кремля традиційно намагався приховати жорстоку реальність російської агресії за патріотичною риторикою та посиланнями на підтримку РПЦ. За словами путіна, очільник РПЦ завжди наголошує на тому, що «потрібно нам об’єднувати зусилля і Церкви, і держави». Утім, важко повірити його словам про “благородне суспільство” та “об’єднані зусилля держави і церкви”, коли російські війська за мовчазною згодою і фактичним благословенням патріарха Кіріла чинять жахливі воєнні злочини в Україні.

    Цинічно виглядають також розмови Путіна про підтримку багатодітних сімей, коли саме російські ракети позбавляють життя українських дітей.

    Масові вбивства мирних жителів, руйнування міст, катування та зґвалтування, грубі порушення прав людини російськими окупантами – ось реальність, яку намагається приховати Путін. А згадка про нібито “дружні стосунки” патріарха Кирила з іншими конфесіями взагалі видається відвертою брехнею на тлі його мовчазної підтримки кривавої агресії.

    Критики закликають Путіна замість пустопорожніх балачок нарешті зосередитися на негайному припиненні війни та виведенні російських військ з України. Лише тоді заяви про турботу і мирне життя не виглядатимуть як відверта пропаганда, позбавлена будь-якого змісту.

    На завершення зустрічі Путін у черговий раз пообіцяв “об’єднані зусилля держави, церкви та суспільства” для підтримки сімей. Однак поки відлуння російських ракет й артилерії лунає в Україні, такі слова залишатимуться свідченням участі Московського патріархату у війні проти України. Реальні кроки до миру – ось єдине, що переконає світ у щирості намірів Москви.

    Найсвіжіше

    Популярне