П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Праця афонських ченців доступна українцям: презентація 6-го тому “Синаксаря”

    Напередодні червня видано шостий том «Синаксаря» – Житій святих. Книга містить описи житій святих, дні шанування яких припадають саме на червень.

    «Синаксар» – це творче перевидання багатолітньої праці єромонаха Макарія з афонського монастиря Симонопетра. Отець Макарій зібрав житія святих різних церков, з різних джерел в один компендіум. Його праця (в оригіналі – французькою) перевидана різними мовами, щоб могли читати православні різних народів, зокрема: англійською, грецькою, румунською, повідомляє Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

    Праця над українським перекладом була розпочата з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира. Видання здійснюється видавництвом Дух і Літера за підтримки Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

    В українському перевиданні приділяється більше уваги святим з України, а також тим, чиє життя і труди з Україною пов’язані. Зокрема, у червні це прп. Агапіт Печерський, Блж. Іоан Босий, свт. Іоан Максимович та ін.

    Презентація 6-го тому відбудеться 4 червня о 19.00 у Спасо-Преображенському соборі на Теремках-2 (вул. Самійла Кішки, 3А). Замовлення можна зробити за номером +380970072603 або на сайті.

    Найсвіжіше

    Популярне