П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Благословення Папи для капеланів: єпископ Гончарук передав прохання від українських військових

    Серед учасників загальної аудієнції, яка 29 травня 2024 р. відбулася на площі св. Петра у Ватикані, був також єпископ Павло Гончарук, ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ в Україні.

    Після того, як Папа Франциск завершив зустріч із паломниками молитвою «Отче наш» та уділив благословення, єпископ фронтової дієцезії мав нагоду поспілкуватися з Папою Франциском.

    Про свої враження він розповів у коментарі для Vatican News.

    «Зустрічі з Папою завжди є зворушливим моментом, бо я розумію, що це — Наступник апостола Петра, знак присутності та єдності Церкви. Я дякую Богу за те, що сьогодні міг бути на цій аудієнції, а також підійти — щоправда, дуже коротенько, бо багато людей ще чекало за мною. Ми привіталися з Папою. Він сказав: “Слава Ісусу Христу!”, коли почув, що я з України. Я сказав, що відповідаю за військових капеланів від Римо-Католицької Церкви в Україні, показав йому шеврон нашого служіння і попросив благословити. Шевронів було два, то я один залишив йому на пам’ять, а один забрав з собою. Я подякував за молитву, за допомогу і подарував маленький значок-герб України. Це був дуже теплий момент. Коли я показав шеврон наших військових капеланів, у нього з’явився вираз не так зворушення, як уваги та зацікавлення; відразу рукою доторкнувся. Тобто видно, що Україна є глибоко в його серці».

    Найсвіжіше

    Популярне