Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Ми обіцяємо нести світло Фанару по всьому світу

    З 26 по 29 травня 2024 року Архонти Вселенського Патріархату Америки, Австралії, Канади та Європи провели 4-ту міжнародну конференцію архонтів з питань релігійної свободи: захист релігійної свободи, демократії та прав людини.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Перша сесія 4-ї Міжнародної конференції Архонтів зі свободи віросповідання відбулася в Національному історичному музеї Старого парламенту. Темою були «Демократія, авторитаризм і наслідки (виклики та можливості) для релігійних спільнот у всьому світі».

    Третя сесія була зосереджена на темі «Права людини та релігійна свобода та їхні наслідки для геополітичного порядку» з основним доповідачем Майком Помпео, 70-м державним секретарем США.

    Увечері в Американській школі класичних досліджень відбувся прийом. У своєму слові на прийомі архієпископ Елпідофор сказав: «Ми вдячні сьогодні за те, що нас прийняли в цих просвітлених місцях, і ми обіцяємо нести світло Фанару по всьому світу, освітлювати Церкву і наших ближніх логосом – посланням любові, миру, прощення, милосердя і відповідальності за славне творіння Боже, яке є посланням Престолу Святого Андрія».

    Нагадаємо, архієпископ Америки Елпідофор очолив Богослужіння в кафедральному соборі Афін. Також Вселенський патріарх сказав, що архонти і сьогодні продовжують підтримувати ініціативи Великої Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне