Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Відбулась конференція духовенства Варшавсько-Бєльської дієцезії

    27 травня 2024 року в православній парафії Пресвятої Трійці в Гайнівці відбулася конференція духовенства Варшавсько-Бєльської єпархії Польської Православної Церкви. Щорічні збори розпочалися Святою Літургією, яку очолив Григорій, архієпископ Бєльський, у співслужінні єпископа Гайнівського Павла, єпископа Сємятицького Варсонофія, благочинних та духовенства єпархії.

    У вівтарі молився митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава, повідомляє сайт Польської Церкви.

    Велику увагу митрополит Сава приділив проблемам, які виникають через неправильний підхід до Пресвятої Євхаристії, що призводить до порушення православних норм і, як наслідок, до виключення з православної спільноти. Єрарх закликав єпархіальне духовенство до просвітницької роботи серед парафіян, перерахувавши тривожні явища сьогодення, що призводять до розхитування сімейних і суспільних зв’язків, а часто і до духовного занепаду. Все це вимагає від духовенства та вірних рішучої негативної позиції та відмежування від нових тенденцій, що з’являються у світі.

    Після завершення Святої Літургії Високопреосвященний Митрополит Сава освятив новозбудований центр деканату. Звертаючись до місцевого духовенства, митрополит Сава заохотив, щоб двері цього дому завжди були відчинені для всіх, хто шукає правди чи допомоги.

    Пленарну частину конференції, присвячену темі: «Сутність Церкви – автокефалія. Догматично-канонічний аспект», відкрив митрополит Сава. У вступному слові до теми зустрічі владика вказав на сучасні проблеми, які турбують Православну Церкву, а питання місцевої мови та національної приналежності були підняті в часовій перспективі на основі листа, надісланого вірянами Польської Церкви. Опісля митрополит Сава представив учасникам звіт про життя Варшавсько-Білоруської єпархії на 2023 р.

    Після заслуховування доповідей розпочалася звітна частина конференції, під час якої були представлені доповіді про: функціонування парафій в окремих деканатах, фінансову ситуацію, захист персональних даних та функціонування соціального фонду, управління свічками, харитативну та душпастирську діяльність, релігійне навчання та роботу з молоддю. Фінальним пунктом конференції була дискусія та вільні пропозиції.

    Нагадаємо, митрополит Олександр сподівається, що Польська Православна Церква незабаром визнає ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне