П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Михаїл освятив новий іконостас у храмі селі Жабка на Волині

    Митрополит Луцький і Волинський Михаїлосвятив іконостас та очолив Божественну Літургію в храмі Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького благочиння (Луцький р-н).

    Про це повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

    У 4-ту неділю після Пасхи, про розслабленого, з високопреосвященним молилися: декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель парафії священник Віталій Самолюк, інше духовенство – цього, а також Луцького районного та Рожищанського деканатів.

    У слові архієрей зазначив, що заради дружби ми поділимося останнім. Христос каже: «Не називаю вас більше рабами… а Я назвав вас друзями, тому що сказав вам усе, що чув від Отця Мого» (Ів. 15:15). Тому збирайте собі друзів, з якими можете прийти до храму, поговорити про Спасителя, які будуть поряд із вами у час випробувань. Сійте цю любов і не давайте лукавому, щоб він вас відштовхнув, пересварив із рідними. «Якщо сіється якась [негативна] емоція, то до заходу сонця треба примиритися. До заходу сонця має бути мир у сім’ї, родині та з усіма, хто нас оточує», – наголосив владика.

    Священничою відзнакою нагороджено о. Віталія, архієрейськими благословенними грамотами – жертводавців та інших активних мирян.

    Раніше у цьому храмі іконостаса не було. Його виготовили з металу, образи розміщено у два ряди. Вони написані місцевим майстром – із Жабки.

    Цей Божий дім збудовано 2015 року й освячено митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом.

    Найсвіжіше

    Популярне