Понеділок, 17 Червня, 2024
Бiльше

    Z-монастир із Білорусі просить європейців не вірити, що він підтримує війну

    Свято-Єлисаветинський монастир під Мінськом розсилає лист католицьким громадам Західної Європи із запереченням причетності до допомоги російським військовим. У листі стверджується, що інформація в інтернеті про купівлю автомобілів та дронів для російських військових є хибною.

    Про це повідомляє сайт Християни проти війни.

    Як стверджується, обитель не займає жодної сторони у російсько-українській війні і не надає допомоги військовим. Монастир, як заявляється, зосереджений на допомозі знедоленим, сиротам та бідним. При цьому у листі повідомляється, що деякі черниці беруть участь у гуманітарній допомозі жертвам війни.

    Автори листа просять не вірити наклепу, що розповсюджується щодо монастиря, і зберігати дух дружби між православними та католиками.

    “Християнська візія” зазначає, що автори свідомо брешуть, оскільки групою зібрано докази участі колективу монастиря у зборі коштів для російських військових, у тому числі на автомобілі та іншу техніку, що використовується для полегшення виконання бойових завдань російськими загарбниками в Україні. Також відмічено, що обитель по-різному представляє свою діяльність для зарубіжного та вітчизняного покупця. Так, для норвезьких друзів заявлялося, що монастир допомагає Україні, хоч жодних свідчень такої допомоги немає.

    Зазначимо, що білоруські активісти розповсюдженням інформації про підтримку монастирем війни заважають йому брати участь у різних ярмарках у країнах Європи та продавати свою продукцію місцевим жителям.

    Найсвіжіше

    Популярне