Понеділок, 17 Червня, 2024
Бiльше

    На Тернопільщині відновлюватимуть палац та костел 17-19 століття: із меценатами підписали меморандум

    У селі Нирків Товстенської селищної громади Чортківського району на Тернопільщині планують відреставрувати костел та палац 17-19 століття.

    Споруди зараз перебувають у руйнівному стані.

    Про це Суспільному у телефонній розмові розповів архієпископ Тернопільський і Бучацький ПЦУ Тихон.

    За словами архієпископа, 14 травня відбулася зустріч Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія з представниками “Благодійного фонду родини Джуринських”. Віталій, Олександр та Олег Джуринські стануть меценатами у відновленні історичної пам’ятки. Вони підписали меморандум про співпрацю щодо збереження, відновлення та реставрації костелу й палацу.

    “Блаженнійший Митрополит Епіфаній благословив і ми підписали Меморандум про співпрацю. Там прописані всі наші дії. Це ніде не відчужується, це залишається церкві. Вежі, палац та костел обов’язково мають бути відновлені. Біля костелу вже будуть будувати келії, храм невеличкий, бо монастир має мати декілька храмів”, — повідомив архієпископ Тихон.

    “Зараз на всіх нас із вами лежить велика відповідальність: кожен на своєму місці має робити все від нас залежне для того, щоби наближати нашу спільну перемогу”, — сказав Митрополит Епіфаній під час зустрічі з меценатами.

    Про вартість реставрації архієпископ Тихон пообіцяв розповісти згодом.

    Найсвіжіше

    Популярне