Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    Кардинал РКЦ Фернандес зустрівся з Главою Коптської Церкви

    У середу, 22 травня 2024 р., Глава Коптської Православної (Дохалкідонської, – ред.) Церкви Папа Тавадрос II прийняв у Каїрі кардинала Віктора Мануеля Фернандеса, Префекта Дикастерії доктрини віри, і обговорив з ним декларацію цього відомства Fiducia supplicans і заяву Священного Коптського Синоду від 7 березня щодо «одностатевого подружжя».

    Про це повідомляють Ватиканські новини.

    Кардинал Фернандес передав Тавадросу ІІ вітання від папи Франциска, згадуючи різні зустрічі, що відбулися між ними. У центрі розмови була декларація Fiducia supplicans, яку ватиканська дикастерія опублікована в грудні минулого року. У березні цього року Синод Коптської Церкви опублікував заяву, в якій наголосив на неприйнятті «одностатевих шлюбів». Кардинал Фернандес, нагадавши, що і в Fiducia supplicans, і в наступній доктринальній заяві дикастерії Dignitas infinita, наголошується, що подружжя – це тільки союз між чоловіком і жінкою, відкритий на передачу життя, підтвердив, що Католицька Церква також виступає проти одностатевих шлюбів.

    Префект Дикастерії доктрини віри пояснив Його Святості Тавадросу II, що Католицька Церква поділяє вчення декларації від 7 березня і позитивно оцінює її душпастирський підхід. Щодо Fiducia supplicans кардинал Фернандес пояснив, що, як сказав Папа Франциск учасникам пленарної асамблеї дикастерії, не йдеться про благословення союзу між людьми тієї самої статі. Якщо такі особи приходять разом, їх благословиться, зробивши знак хреста на кожному з них і додавши коротку молитву. Але це має бути зроблено коротко, спонтанно, без жодного ритуалу, без жодного літургійного вбрання і без жодних зовнішніх проявів, які могли б дати підстави сплутати це благословення з вінчанням.

    Найважливіше, пояснив префект, є створення можливості для того, щоб таке просте, спонтанне і душпастирське благословення можна було також уділяти на вулиці, під час паломництва, і щоб його міг отримати кожен, незалежно від свого стану. «Насправді, в даному випадку, – підкреслив кардинал Фернандес, – мова йде не про ” благодать освячення”, а про ту допомогу Святого Духа, яку католики називають “діяльною благодаттю”, і яка спонукає грішника до навернення і зрілості».

    Під час свого візиту до Каїра кардинал Фернандес зустрівся з іншими патріархами та єпископами, католицькими, православними та протестантськими, щоб обговорити питання, що стосуються компетенцій дикастерії.

    Нагадаємо, папа Франциск запевнив, що церква відкрита для всіх, але благословити одностатеві союзи не можна. Також Ватикан анонсував у квітні цього року новий документ про гендер і сурогатне материнство.

    Найсвіжіше

    Популярне