П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    В Биківні відбувся міжрелігійний молитовний захід з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму

    19 травня в Биківні відбувся міжрелігійний молитовний захід з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму. Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

    Про це повідомляє сайт ДЕСС.

    Через терор і репресії 1930-х років ( розстріли, ув’язнення, заслання, табори, примусове психіатричне лікування) пройшли сотні тисяч незаконно звинувачених у політичних злочинах українських громадян абсолютно всіх верств населення. Без суду і слідства жертвами репресивних акцій радянського тоталітарного режиму стали робітники і селяни, українські державні і партійні діячі, представники наукової і творчої інтелігенції, національних меншин, вірні та священнослужителі релігійних об’єднань різних віросповідань.

    “Биківнянські могили” під Києвом – найбільше, але далеко не єдине місце масових таємних поховань жертв політичних репресій в Україні. Подібні “таємні спецділянки” виявлено й у П’ятихатках під Харковим, на Рутченковому полі у Донецьку, у Дем’яновому лазі на Прикарпатті, Сучій балці на Луганщині, урочищі Триби на Полтавщині, Халявині поблизу Чернігова. Такі ж братські могили є у багатьох інших містах України.

    Сучасні новоявлені диктатори путінської росії – ідеологічні послідовники радянського тоталітаризму, продовжуть поширювати його криваві практики, вчиняючи акцію геноциду на теренах України. Український народ, протистоячи злу насилля та руйнувань, демонструє виняткову рішучість у борні за незалежність та суверенітет Української держави, право на свободу та життя людини, що є засадничими принципами влаштування демократичного світу.

    Пам’ятаймо, вшановуймо жертв політичних репресій комуністичного режиму з глибокою вірою у здатність вільного світу запобігти подальшим тоталітарним практикам та їх кривавим наслідкам.

    Захід проходив за участі представників органів державної влади, духовенства, громадськості. Участь у заході брав Перший заступник Голови ДЕСС Віктор Войналович.

    Нагадаємо, на Хмельниччині судитимуть клірика УПЦ (МП), який виправдовував агресію Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне