П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Російські військові допитували кожного священника ПЦУ на лівобережжі Херсонщини

    На тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини, російські військові допитували практично всіх священників, які залишалися при парафіях.

    Про це розповів архієрей Православної Церкви України, єпископ Херсонський і Каховський владика Борис в інтерв’ю Майстерні академічного релігієзнавства.

    Архієрей повідомив, що до всіх священників приходили військові РФ, ставили різні питання та перевіряли листування. Один зі священників у Лазурному не бажав виїжджати, оскільки його не турбували через наявність церкви московського патріархату в населеному пункті. Інший священнослужитель, монах з Рибальчого, залишився на своїй парафії, бо не мав чого втрачати, окрім своєї служби.

    Особливо трагічним є випадок зі священником ПЦУ Степаном Подольчаком, якого росіяни закатували в окупованому Каланчаку. Владика Борис розповів, що отець Степан був дуже простим і довірливим, через що відмовився покинути парафію. Він служив там чверть століття і не думав, що його служба Богу може призвести до насильства з боку окупантів.

    Степан Подольчак був настоятелем Парафії всіх Святих Землі Української, вів служби українською мовою і мав патріотичну позицію. За це росіяни неодноразово викликали його на допити до ФСБ. 13 лютого цього року Подольчака з власного дому забрали військові РФ. Від нього вимагали перейти до Московського патріархату, але він відмовився.

    Рваніше в окупованому Каланчаку на Херсонщині росіяни закатували священника ПЦУ Степана Подольчака.

    Найсвіжіше

    Популярне