Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій прийняв делегацію Болгарської Церкви

    18 травня Вселенський патріарх Варфоломій прийняв численну делегацію єпископів, кліриків і мирян-прочан зі Болгарської Церкви на чолі з митрополитом Філіппупольським Миколаєм.

    У своєму привітальному слові Патріарх тепло привітав у резиденції Матері-Церкви владик Філіппупольського Миколая, Старозагорського Кипріана і Доростольського Якова, преосвященних єпископів Велікійського Сіонія і Смолянського Віссаріона, а також духовенство, депутатів й вірян, повідомляє сайт Вселенського патріархату.

    “Ми молимося за упокій душі спочилого Патріарха Неофіта”, – сказав Вселенський Патріарх, який очолював відспівування Предстоятеля Болгарської Церкви. Він додав, що вчора отримав листа від митрополита Вратчанського Григорія, Місцеблюстителя Болгарського Патріаршого Престолу, який від імені всієї Болгарської Церкви запросив його бути присутнім на виборах та інтронізації нового Предстоятеля.

    Патріарх висловив бажання відвідати Болгарію на вибори 30 червня та змінити свій запланований візит до Артіської митрополії в цей день. Він наголосив на важливості єдності та любові для свідчення Православної Церкви в нинішню важку епоху та підкреслив історичне значення візиту болгарської делегації як символу відносин між Матір’ю-Церквою та її первородною дочкою Болгарською Церквою.

    Владика Філіппупольській Миколай висловив радість від перебування в Константинопольській Патріархії та від Божественної літургії. «Це був момент великого духовного значення, знак добрих стосунків і любові між двома Церквами-сестрами», – сказав митрополит Миколай.

    У зустрічі також взяли участь члени Священного Синоду Константинопольського Патріархату та делегація від Православної Церкви України на чолі з митрополитом Білоцерківським Євстратієм. Ввечері обидві делегації спільно вечеряли в готелі “Чіраган” в атмосфері братерської любові.

    Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Болгарська Церква визнала ПЦУ. Вселенський Патріарх Варфоломій очолив 19 травня 2024 року, Патріаршу Божественну літургію, яка була звершена у монастирі Валуклі, за участю єпископів Вселенського Престолу і Святих Церков Болгарії та України, зокрема, Анеонського Макарія, Лаодикійського Феодорита, Філіппупольського Миколая, Старозагорського Кипріяна, Білоцерківського Євстратія, Нью-Джерсійського Апостола, Доростольського Якова, Чиказького Нафанаїла та Селевкійського Феодора, а також преосвященних єпископів Велікійського Сионія, Смолянського Віссаріона та Бориспільського Авраамія.

    Найсвіжіше

    Популярне