П’ятниця, 28 Червня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині судитимуть клірика УПЦ (МП), який виправдовував агресію Росії

    У Хмельницькій області перед судом постане протоєрей однієї із єпархій УПЦ (в эдносты з МП), який виправдовував збройну агресію Росії проти України та розпалював релігійну ненависть.
    Про це повідомляє Національна поліція України. Правоохоронці встановили, що підозрюваний виправдовував російську збройну агресію проти України та підкріплював свої твердження фотографіями й відео з ворожих інтернет-ресурсів.

    Також в одній із заборонених в Україні соціальних мереж він публікував дописи, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та образу почуттів громадян через їхні релігійні переконання.

    Спеціальні експертизи, призначені в рамках розслідування, підтвердили факт інформаційно-підривної діяльності проти України.

    Слідчі Шепетівського райуправління поліції завершили розслідування за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

    Обвинувальний акт скерований до суду.

    Найсвіжіше

    Популярне