П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    У представників УПЦ (МП) з Десятинного монастиря був шанс спокійно переїхати в інше місце

    Після появи “храму-МАФу” на території музею почалося протистояння між його новим керівництвом та представниками Московського патріархату. Спочатку священники на чолі з єпископом УПЦ (МП) Гедеоном Хароном намагалися переконати Тетяну Сосновську в “законності” своєї присутності, посилаючись на якісь листи від попереднього директора. Однак Сосновська, яка у 2015-2020 роках займала посаду гендиректорки Національного музею історії України, наполягла на наданні офіційних дозвільних документів.

    “Я часто пропонувала їм звернутися до Київради, щоб надали землю в центрі, але в іншому місті, аби вони могли туди переміститися”, – згадує екс-директорка.

    У 2016 році з’явилася можливість цивілізовано перенести незаконну споруду за рахунок меценатів, повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на слова Сосновської.

    “Меценат сказав, що він готовий розширити кошторис, обережно цю споруду розібрати і зібрати на новій території так, що навіть не буде видно порушень”, – розповідає Сосновська.

    За сприяння тодішнього заступника мера Олексія Резнікова планувалося виділити громаді УПЦ (МП) нову ділянку в центрі Києва.

    “Резніков сказав, що він поговорить з Кличком, але спершу треба отримати згоду від релігійної громади”, – цитує Сосновська.

    Однак, представники громади відкинули цю пропозицію легалізації. “На жаль, мені не вдалося їх переконати”, – розчаровано прокоментував тоді Резніков.

    “Тобто в 2016 році в них був шанс спокійно переїхати і отримати всі дозволи в іншому місці. Але вони відмовились”, – розповідає екс-директорка.

    Найсвіжіше

    Популярне