П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського Патріарха в Україні відслужив Божественну Літургію в Анталії

    В рамках робочого візиту до Вселенської Патріархії, на запрошення митрополита Пісідійського Іова та з благословення Вселенського Патріарха Варфоломія, Екзарх Вселенського Патріарха в Україні, єпископ Команський Михаїл, співслужив Божественну Літургію у храмі Святого Аліпія Стовпника в Анталії 19 травня, у неділю святих Жінок-мироносиць.

    Про це повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    Традиційно в цей день відзначається памʼять анталійської ікони Божої Матері «Цікопанайя», цього ж року в цей день припав і день ангела владики митрополита Іова. Під час Літургії владиці Іову співслужили також єпископ Євдокіадський Амвросій та духовенство Пісідійської Митрополії.

    Під час Літургії прохання єктеній та піснеспіви лунали багатьма мовами: церковнослов’янською, українською, молдавською,грузинською та турецькою, створюючи атмосферу єдності в різноманітті і підкреслюючи вселенську природу Православної Церкви.

    Наприкінці богослужіння було спільно прочитано молитву “Отче наш” на цих самих мовах, об’єднуючи присутніх у спільній молитві. Віряни та священнослужителі тепло привітали владику Іова з днем ангела, який цього року випав саме на цей день.

    По завершенні Літургії місцевий церковний хор влаштував концерт пасхальних піснеспівів, даруючи радість усім присутнім вірянам.

    Крім того, єпископ Михаїл зустрівся з українськими біженцями, які були змушені шукати притулку в Туреччині через неспровоковану російську агресію проти України. Ця зустріч стала нагодою для духовної підтримки та надії для тих, хто постраждав від війни.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх прибув у Лісабон для участі в міжрелігійному діалозі.

    Найсвіжіше

    Популярне