Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпархія Австралії вшанувала героїв Битви за Крит у Сіднеї

    Архієпіскоп Австралії Макарій провів урочисту поминальну церемонію в Сіднеї 18 травня на честь героїв Битви за Крит 1941 року. Під час заходу було проведено молитву та покладено вінки до пам’ятника.

    Про це повідомляє Orthodox Times.

    У своїй промові архієпіскоп висловив вдячність хоробрим захисникам, які віддали життя за віру та батьківщину. Він наголосив, що вони боролися не за славу, а за ідеали демократії, свободи та людської гідності.

    Також було вшановано австралійських солдатів ANZAC, які проявили мужність захищаючи острів. Ця спільна боротьба зміцнила дружбу між народами Греції та Австралії, яка триває донині.

    Архієпископ закликав зберегти пам’ять про героїв та повагу до свободи і демократії.

    У заході взяли участь представники урядів Греції та Австралії, грецько-австралійської громади.

    Битва за Крит відбулася в травні 1941 року між німецькими і союзницькими військами. Це була перша повітряно-десантна операція Другої світової війни. Грецькі та союзні солдати також проявляли виняткову хоробрість і самопожертву, проте в підсумку острів був захоплений.

    Нагадаємо, архієпископ Гельсінський і всієї Фінляндії Лев йде на спокій. Також Глава католиків святкуватиме ювілей Нікейського Собору разом із патріархом Варфоломієм.

    Найсвіжіше

    Популярне