П’ятниця, 14 Червня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх прибув у Лісабон для участі в міжрелігійному діалозі

    Вселенський Патріарх у супроводі почесного супроводу прибув до аеропорту Лісабона вранці 14 травня цього року на запрошення Міжнародного центру міжрелігійного та міжкультурного діалогу (KAICIID) імені короля Абдалли бін Абдель Азіза взяти участь у його 1-му Всесвітньому форумі (14-16.05.05) як головний доповідач на відкритті його нової штаб-квартири в Лісабоні.Вселенський патріарх прибув у Лісабон для участі в

    Про це повідомляє metropoliespo.com 

    Патріарха Варфоломія зустрів єпископ Іспанії та Португалії Віссаріон, разом з колегами з митрополії, які допомагатимуть патріарху під час його перебування в Португалії, Посли Греції в Португалії та офіцером протоколу KAICIID.

    У готелі патріарха прийняли Генеральний секретар KAICIID д-р Зухайр Альхарті, з яким він мав коротку розмову, та посол Республіки Кіпр у Португалії, пан Елпідофорос Економу.

    Після цього патріарх вирушив до патріаршої семінарії (Seminário Maior de Cristo Rei dos Olivais), де був прийнятий архієпископом Лісабонським Руїсом I та його оточенням.

    Після цього відбулася приватна зустріч двох церковних спільнот, а потім вони перейшли до семінарського залу, де патріарх Лісабонський звернувся до патріарха з відповідним зверненням перед Conselho Presbiteral (Священичою Радою) та студентами семінарії. Його Святість говорив повчально та сердечно під оплески присутніх.

    На завершення зустрічі патріархові Варфоломію показали приміщення семінарії, після чого відбувся обід на його честь, в якому взяло участь Патріарше оточення, Священича рада та кандидати у священнослужителі, студенти семінарії.

    Увечері посол Греції влаштував вечерю для патріарха Варфоломія та його оточення в Університеті Аристотеля в Салоніках, на якій був присутній посол Республіки Кіпр.

    Найсвіжіше

    Популярне