Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    На Херсонщині завершилась благодійна акція “Свічка за донат”

    У Нововоронцовці на Херсонщині в ці великодні дні завершилась благодійна дитяча акція “Свічка за донат”. На зібрані від її проведення гроші були придбані турнікети для аптечок військових, які важливі для збереження життя поранених. Суть акції полягала в тому, що діти закупили матеріал і виготовили красиві свічки з натуральної вощини. Так вони почали збір коштів на придбання турнікетів.

    Кожному, хто задонатив від 200 гривень для підтримки поранених воїнів, діти дарували виготовлені ними свічки, – повідомляє Херсонська єпархія ПЦУ

    Попередньо свічки були урочисто освячені настоятелем місцевого храму «Всіх скорботних Радість» Херсонської єпархії ПЦУ протоєреєм Тимофієм Ленделом.
    Ця православна громада веде активне соціальне служіння, співпрацює з різними благодійними організаціями, бере участь у різноманітних благодійних акціях. Особлива увага підростаючому поколінню.

    Одним з таких прикладів є співпраця з ГО «Раффстар Діти», яка діє у Нововоронцовській ОТГ, і якою опікуються місцевий православний диякон Олег Задорожний і його дружина Ірина Задорожна.

    Вони організували арт-простір «Щаслива дитина» в рамках молодіжної ініціативи «Співчуття та єдність», де з дітьми проводять психологічну реабілітацію і спеціальні заняття для подолання психологічних наслідків війни.

    У Нововоронцовці, яка поблизу лінії активних бойових дій, налічується 689 дітей, з яких 118 дітей мають статус ВПО.

    Нагадаємо, УПЦ США ​​благословляє та підтримує ЗСУ. Також до ПЦУ долучився священник УПЦ (МП) Василій Ковташ.

    Найсвіжіше

    Популярне