П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Відбулось засідання новоствореної спільної комісії з соціальної проблеми торгівлі людьми

    13 травня 2024 в Стамбулі відбулося перше засідання новоствореної Спільної комісії з соціальної проблеми торгівлі людьми між Вселенським Патріархатом і Церквою Греції. Зустріч була організована Вселенським Патріархатом з благословення Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія і відбулася в Архиєрейській палаті Патріаршої резиденції.

    Зустріч відбулася під головуванням архієпископа Фіатірського і Великобританського Микити від Вселенського патріархату та Митрополита Іліонського, Ахарніського і Петрупольського Афінагора від імені Грецької Церкви, повідомляє сайт Вселенького патріархату.

    На початку сесії єрархи у своїх доповідях описали основну мету Спільної комісії, наголошуючи на важливості навчання священнослужителів ідентифікації жертв та підвищення обізнаності суспільства про трагічну реальність поширеності рабства та торгівлі людьми.

    Під час роботи першої сесії особливий наголос також був зроблений на визнанні різних аспектів рабства та торгівлі людьми, з особливим акцентом на необхідності всебічного розуміння поза межами секс-торгівлі, включаючи випадки трудової експлуатації, торгівлі органами, викрадення дітей, і домашнє рабство. Архиєпископ Микита наголосив на актуальності цих питань для суспільства та на загальній відповідальності та позиції Церкви у захисті людської гідності та людської особистості.

    Спільна комісія запропонувала організувати семінари та конференції в Афінах, Салоніках, Патрах, Криті та на Додеканесі, спрямованих на навчання священнослужителів, освітян, батьків і політиків щодо виявлення та боротьби з рабством і торгівлею людьми.

    Крім того, було запропоновано створити “практичний посібник” та серію Великопісних семінарів у 2025 році, де будуть використовуватися богословські та біблійні оповіді як паралелі до сучасних випадків рабства.

    Щоб розпочати ці ініціативи, Комісія пропонує провести три великі конференції, включаючи одну в Афінах, де жертви торгівлі людьми зможуть розповісти свої історії. Також планується залучити відомих осіб та соціальні медіа для підвищення обізнаності.

    Основною теологічною віссю дискусій Комісії була концепція рабства як результату гріха та звільнення від нього через послання Христового Воскресіння.

    Засідання завершилося заключною молитвою.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх був запрошений на вечерю з Ердоганом.

    Найсвіжіше

    Популярне