Четвер, 27 Червня, 2024
Бiльше

    ПЦУ просить патріарха Варфоломія звернутись до Кіріла, щоб той зрікся лжевчення про “русскій мір”

    Архієрейський собор ПЦУ ухвалив запропонований Священним Синодом проект і надіслати лист до Вселенського патріарха Варфоломія та Святого і Священного Синоду Вселенського Патріархату з проханням, виконуючи євангельське правило (Мф. 18: 15-17), звернутися до Кіріла Гундяєва з вимогою публічно відректися від лжевчення «русского міра», засудити і відкликати наказ так званого «Всесвітнього російського народного собору», в якому містяться елементи цього лжевчення.

    Про це йдеться в постанові Архієрейського собору.

    “Вважати, що доки Кирил Гундяєв не виконає цього заклику «і Церкви не послухає, то нехай він буде […] як язичник і митар» (Мф. 18: 17), так само, як і всі, хто підтримує це вчення, пропагує його та керується ним в церковному житті”, – зазначено в постанові.

    Собор також ще раз засвідчив, що Православна Церква України відкидає і засуджує вчення «русского міра» як базоване на єретичних засадах етнофілетизму, маніхейства та гностицизму.

    “Активні пропагандисти вчення «русского міра» та керівники Московської патріархії, зокрема постійні члени Священного Синоду РПЦ, підпадають під осудження, висловлені Церквою щодо цих єретичних вчень, доки публічно не зречуться його”, – йдеться в постанові Архієрейського собору.

    Нагадаємо, Синод УПЦ (МП) проігнорував проголошення патріархом Кірілом “священної війни” проти України. Також учасники круглого столу у Волинській ПБА заявили, що ідеологія «руского міра» заслуговує анафеми.

    Найсвіжіше

    Популярне