Неділя, 30 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Макарій відвідав відкриття меморіалу битви на Криті в Перті

    Церемонія відкриття пам’ятника полеглим у битві за Крит відбулася в Перті, Західна Австралія, в суботу, 11 травня 2024 року. На церемонії були присутні офіційні представники Греції та Австралії, а також делегація Генерального штабу національної оборони Греції та ветерани битви за Крит.

    Як повідомляє сайт “Світло Фанара”, архиєпископ Макарій, Архиєпископ Австралії високо оцінив героїчну битву критян і АНЗАКів (Австралійський і новозеландський армійський корпус) проти німецьких окупантів у 1941 році. Він підкреслив вирішальну роль битви за Крит у результаті Другої світової війни і сказав, що ми повинні шанувати жертви наших предків і захищати цінності, за які вони боролися.

    Архиєпископ привітав скульпторів і всіх, хто долучився до спорудження пам’ятника, а також присутнього на церемонії 105-річного ветерана битви за Крит пана Артура Леггетта. Він особливо відзначив мужність і відвагу АНЗАКівців і критян та нагадав, що їхня спільна боротьба зміцнила узи дружби і солідарності, які тривають і донині.

    Нагадаємо, архієпископ Австралії розповів, що голос народу не завжди є голосом Бога.

    Найсвіжіше

    Популярне