Бiльше

    Євгенія Кравчук: ПАРЄ підтвердила, що РПЦ – інструмент російського впливу та пропаганди

    ПАРЄ ухвалила нову резолюцію, яка закликає посилити режим санкцій проти Росії як держави-спонсора тероризму та офіційно визнати нелегітимність  Путіна як президента РФ. Про це, як йдеться на сайті парламенту, повідомила народна депутатка України, членкиня постійної делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук.

    За її словами, Асамблея підтвердила, що за часів Путіна Росія перетворилася на фактичну диктатуру. “У цій резолюції ПАРЄ чітко зазначила, що з моменту приходу до влади Путін будує режим, метою якого є ведення війни проти демократії та перекроювання європейського і світового порядку”, – наголосила Кравчук.

    Резолюція також закликає визнати Російську православну церкву інструментом російського впливу та пропаганди, що не має нічого спільного зі свободою віросповідання. ПАРЄ рекомендує ставитися до патріарха Кирила та російської православної ієрархії як до продовження неоімперської ідеології “русского міра”.

    Крім того, документ містить заклик створити міжнародний механізм компенсації жертвам російської агресії в Україні, до якого мають бути негайно переведені заморожені російські активи. Серед інших вимог – створення спецтрибуналу для розслідування злочину агресії проти України та забезпечення притягнення Росії до відповідальності за систематичне застосування тортур.

    ПАРЄ також наголосила, що згідно з міжнародним гуманітарним правом, російські нафтопереробні заводи повинні вважатися законними цілями військових атак.

    Асамблея закликала США як державу-спостерігача при Раді Європи забезпечити, щоб законопроєкт Сенату про зовнішню допомогу, включно з військовою допомогою Україні, був винесений на голосування без затримок.

    Exit mobile version