П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    У Білій Церкві обмежать відвідування кладовищ у поминальні дні

    Богослужіння на Великдень у храмах Білої Церкви відбуватимуться з урахуванням комендантської години та вимог безпеки. Жителям також обмежать доступ до кладовищ у поминальний тиждень, з 11 до 19 травня.

    Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Білоцерківської міської ради.

    Так, 29 квітня у міській раді провели нараду, присвячену організації та проведенню Великодніх свят та поминальних днів в умовах воєнного стану. На зібранні були присутні представники духовенства, правоохоронних органів, Держслужби із надзвичайних ситуацій.

    За рішенням місцевого виконкому, освячення Великодніх кошиків у храмах Білої Церкви здійснюватиметься до 23:00 4 травня та з 05:00 5 травня.

    Під час сигналу “Повітряна тривога” присутні на богослужіннях мають негайно перейти до найближчої споруди цивільного захисту чи найпростішого укриття. Біля храмів мають бути вказівники на позначення шляху до сховища.

    З 11 до 19 травня, у період поминальних днів, для уникнення скупчення людей обмежать відвідування кладовищ на території Білоцерківської міської територіальної громади. Вірянам рекомендують вшановувати пам’ять померлих родичів на цвинтарях після 19 травня. Обмеження не стосуються проведення поховань.

    Також на кладовищах та прилеглій території заборонили стихійну торгівлю ритуальними товарами, релігійною атрибутикою і квітами, зокрема штучними.

    Exit mobile version