Бiльше

    Архієпископ Британії привітав 43 нових православних віруючих у Лазареву суботу

    У Лазареву суботу архієпископ Тіатірський і Британський Микита прийняв до Православної Церкви 43 особи.

    27 квітня 2024 року, у Лазареву суботу, в Грецькій Православній Церкві Дванадцяти Апостолів у Хартфордширі, 43 особи були прийняті до Православної Церкви архієпископом Микитою. Йому співслужили єпископ Клавдіопольський Яков та численне духовенство архієпархії. Неофіти успішно відвідали 7-е засідання Архієпархіального заняття «Відкрий для себе Православ’я» під керівництвом архімандрита Нефона Цімаліса, протосинкела Архієпархії, яке проходило на zoom щотижня протягом 9 місяців, повідомляє orthodoxtimes.com

    Ця сесія «Відкрий для себе православ’я» розпочалася у вересні 2023 року і має завершитися у травні. До складу групи входило 36 дорослих і одне немовля, які були прийняті через Святе Хрещення і Миропомазання, а шестеро дорослих були прийняті через Святе Миропомазання. Новопросвітлені православні християни походять з різних верств світу, включаючи Сполучене Королівство, Кіпр, Болгарію, Грецію, Африку, інші країни Співдружності та Європи та Азію.

    Нинішня сесія Катехичного класу запропонує загалом сто навернених. Тих, кого не прийняли в Лазареву суботу, заплановано прийняти під час пасхального періоду в різних парафіях по всій архієпархії Тіатейри та Великобританії. На сьогоднішній день лише за чотири з половиною роки програма «Відкривай Православ’я» прийняла понад 260 навернених. Після Служби Святого Хрещення та Миропомазання неофіти зі свічками прийшли до храму для участі у Божественній Літургії, під час якої вперше причастилися Пресвятої Животворчої Євхаристії.

    Архиєпископ також подякував парафіяльному духовенству. На завершення літургії архієпископ Микита підніс кожному з новоосвічених православних християн ікону 12-ти апостолів на знак святкового дня. Після цього відбувся щедрий великопостовий прийом, який організував архонт Луїс Лоізу, голова громади, на честь неофітів, сімей і громади.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх зустрівся з Головою Сенату Франції.

    Exit mobile version