Бiльше

    Вселенський Патріарх зустрівся з Головою Сенату Франції

    У другій половині дня у вівторок, 23 квітня 2024 р., Вселенський Патріарх Варфоломій мав офіційну зустріч із Президентом Сенату Франції Жераром Ларше, який прийняв його з усіма почестями біля входу до Президентського палацу Сенату.

    Про це повідомляє Orthodox times.

    Під час зустрічі, яка відбулася в особливо сердечній атмосфері завдяки давньому знайомству між Президентом і Вселенським Патріархом, Ларше висловив задоволення новим візитом Патріарха до Франції та попросив поінформувати його, зокрема, про позицію автокефальних православних Церков про війну в Україні та кризи на Близькому Сході. Також обговорювалися ініціативи Вселенського престолу щодо захисту природного середовища, а також його першочергова роль у сприянні міжхристиянського та міжрелігійного діалогу у світлі сучасних подій.

    У другій половині дня того ж дня Патріарх очолив офіційне славослів’я, яке відбулося у Свято-Митрополичому соборі Святого Стефана в Парижі. Митрополит Димитрій офіційно привітав Вселенського Патріарха в резиденції Митрополії Франції. У своїй відповіді Вселенський Патріарх висловив радість з приводу свого візиту до цієї поважної провінції Престолу.

    Увечері Вселенський Патріарх та його свита відвідали вечерю, організовану на його честь у Резиденції Посольства Послом Турецької Республіки Юнісом Демірером.

    Exit mobile version