Бiльше

    Вселенський патріарх на урочистому відкритті виставки «Місто Драми – міст дружби»

    Захоплююча історія та яскрава культурна спадщина грецького міста Драма розкриваються в часі на захоплюючій фотовиставці під назвою «Місто Драма – міст дружби». Ця виставка, розміщена в Галатській школі в Константинополі, є дітищем неурядової організації «Циклоп», яку очолює засновник і щедрий благодійник регіону, бізнесмен Аріс Теодорідіс.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Урочисте відкриття виставки відбулося за присутності Вселенського патріарха Варфоломія під егідою та за підтримки Генерального консульства Греції в Константинополі. Подія була додатково збагачена відкриттям чудового історичного фоліанта під назвою «ADRIAS. Усі вони були героями», виданий «Циклопом».

    Метою як фотовиставки, так і презентації фоліанта було підкреслити узи солідарності, які об’єднують грецький і турецький народи. У фоліанті розповідається про видатний військово-морський епізод Другої світової війни, висвітлюючи невимовну історію греко-турецької дружби в Егейському морі в 1943 році. Водночас фотографія вшанування підкреслює постійне значення Драми як місця народження турків і греків зі спільною спадщиною.

    Фотографії, що складаються з 135 зображень, отриманих із приватних і державних архівів Німеччини, Франції та Греції, супроводжувалися думками місцевого історика доктора Джорджії Бакалі. Виставка «Місто драми – міст дружби» демонструє візуальні зображення міста від Османської епохи до сучасності, а також захоплюючі зображення навколишньої природної краси.

    Серед 135 світлин 76 — це захопливі чорно-білі знімки, що передають суть повсякденного життя на базарах, у кафе, навчальних закладах та світських тусовках. З них 50 зображень датуються періодом між 1896 і 1922 роками, а решта 26 зображують сцени з 1925 по 1955 рік.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх зустрівся з Головою Сенату Франції. Також Вселенський патріарх відвідав прем’єр-міністра Франції.

    Exit mobile version