Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    У Росії формується загальний ГУЛАГ, — релігієзнавиця

    Російська православна церква (РПЦ) масово продукує кремлівські наративи, які “спустили зверху”.

    Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила релігієзнавиця Людмила Филипович, коментуючи “наказ”, ухвалений 27 березня на Російському народному соборі під головуванням патріарха РПЦ Кирила.

    “Це попередження всьому нормальному людству, як ми раніше говорили, прогресивному людству, про те, що насувається страшна біда, і ця біда чітко структурована. Тобто тут розповідається про військові цілі, які перед собою ставить держава російська, яка хоче повернути свою імперську славу. Тут ідеологічні прописані підстави, зокрема це стосується, як вони розуміють, що таке “русский мир”. Тут чітко визначено основні ідеї та основні кроки, які має здійснювати Росія у зовнішній політиці. Ми дивимося, соціальна сфера теж піддалася серйозному аналізу. Тут є спеціальний розділ номер чотири — сімейна й демографічна проблема. Міграційна політика. Збирайте, хлопці, всі, хто не етнічні росіяни, свої валізи — так, як це зараз роблять таджики, й скоріше виїжджайте з цієї країни, тому що на вас нічого доброго там не чекає, самі тільки переслідування. І вас точно не включать ось у цей ось єдиний простір “русского мира”, тому що ви чужинці для цього суспільства”, — сказала Филипович.

    Вона зазначила, що згідно з розділом, присвяченим освіті та вихованню, пропонується вилучити всі найкращі методики викладання, які прийшли із Заходу.

    “Тобто буде очищено цей освітній простір від усього того доброго, на чому все-таки якось підіймалася Росія. Тому що замість, знаєте, космічних кораблів в освітній сфері пропонують повернутися до мотики та лопати. Тобто виключно на власних національних системах освітніх. Можливо, вони згадають часи Івана Грозного, як виховували та навчали тоді дітей”, — сказала релігієзнавиця.

    За її словами, йдеться про якусь ревізію всього гуманітарного знання, загальноприйнятих теорій, концепцій.

    “Буквально парочку рядків про економічний розвиток країни. Значить, суверенна ефективна економіка, заснована на повному контролі. Тобто я навіть не знаю, з погляду економіки, що пропонується. Тобто жодного підприємництва, жодної свободи, жодної творчості. Потрапляє зараз Росія, як мені здається, просто в концтабір. Цим “наказом” формується ось такий, знаєте, всеросійський ГУЛАГ. Причому, якщо раніше туди відправляли дисидентів, які там за щось боролися, а тепер російський народ просто добровільно погоджується на ті умови, які їм пропонує режим Путіна. Церква в цій системі відіграє дуже важливу роль, тому що вона повинна виправдати, вона повинна сакралізувати ось ці ось нові “скрепи”, які нам відомі ще з початку 90-х років. Але зараз вони так опукло й дуже яскраво представлені ось у цій програмі”, — сказала Филипович.

    Вона наголосила, що Росія не зупиняється перед реалізацією будь-яких ідей, й зараз росіяни можуть погодитися на все, що завгодно, щоб показати, що вони є “єдиною обраною цивілізацією самим Богом для того, щоб врятувати все людство від ось цього гріховного світу, від сповзання в цей всесвітній гріх”.

    “Самі себе призначили, як вони тут майже “смотрящі”. Тільки вони інше слово використовували — ті, що утримують, — це “смотрящі”. І вони визначатимуть, хто правильно розвивається, а хто неправильно розвивається”, — сказала релігієзнавиця.

    Вона нагадала також, що “наказом” поставлено завдання довести чисельність населення РФ до 600 млн осіб за 100 років.

    “Звичайно, громадина через 100 років у 600 млн — це дуже серйозна заявка. І ви розумієте, що до жінок російських зараз ставитимуться просто як до народжувальних апаратів. Поставлено завдання — кожна жінка повинна народити не менше п’яти дітей”, — сказала Филипович.

    Найсвіжіше

    Популярне