Понеділок, 24 Червня, 2024
Бiльше

    Святий Пояс Богородиці відбув із Кіпру на Афон

    Після місячного перебування на Кіпрі, священна реліквія Пояс Богородиці повернулася до Салонік у четвер, 7 березня 2024 року. Натовп людей поспішив поклонитися цій святині Богородиці в аеропорту “Македонія”. Після цього Пояс відправився до Монастиря Ватопед на Святій Горі Афон, де він зберігається, в супроводі настоятеля монастиря ігумена Єфрема.

    Про це повідомляє orthodoxianewsagency.gr

    Раніше того ж дня, з почуттями хвилювання та духовної радості, острів Кіпр проводжав Пояс Богородиці. Понад 350 000 кіпріотів змогли поклонитися цій святині Богородиці протягом її місячного перебування на острові.

    Перед від’їздом зі старого аеропорту Ларнаки ігумен Ватопедського монастиря Єфрем звершив молебень. Серед присутніх був також митрополит Лімасольський Афанасій.

    Відвідування реліквії поясу Богородиці було історичною подією для жителів острова, які щодня прагнули бути ближче до Богородиці. Поліцейські відділення, пожежні команди, армія, лікарні та монастирі радо зустрічали святиню.

    Це паломництво, як сказали багато хто, залишиться в історії Кіпру як всенародне піднесення духу острова через присутність святого Поясу Богородиці.

    Найсвіжіше

    Популярне