П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Відбулась зустріч студентів КТДС з Екзархом Вселенського патріархату єпископом Михаїлом

    Вчора, 6 березня 2024 року, студенти Київської Трьохсвятительської духовної семінарії (КТДС) мали можливість поспілкуватися з єпископом Команським Михаїлом Аніщенком, екзархом Вселенського Патріарха в Україні. Зустріч відбулася в резиденції владики Михаїла в Андріївській церкві.

    Під час відвертої та жвавої розмови студенти КТДС почули від єпископа Михаїла про позицію на актуальні питання сучасного православ’я.

    “Скромні покої для екзарха і розкішний храм для Бога. Відкрита, тепла, але й принципова розмова, яка прояснила і позицію Вселенського Патріарха, і самого Екзарха на проблеми Вселенського Православ’я”, – йдеться в дописі релігієзнавиці Людмили Филипович.

    Студенти КТДС продемонстрували високий рівень знань та європейську культуру спілкування, що неабияк вразило єпископа Михаїла. Владика Михаїл з радістю відповів на всі запитання гостей, як очікувані, так і не дуже. Його чесність та щирість викликали щиру вдячність у присутніх.

    За словами релігієзнавиці Людмили Филипович, яка також була присутня на зустрічі, “дар спілкування, яким володіє владика Михаїл, є його найбільшим даром”.

    Київський університет імені Бориса Грінченка та Українська асоціація релігієзнавців теж висловили зацікавленість відвідати Ставропігію Вселенського патріарха.

    Студенти КТДС та всі присутні на зустрічі висловили щиру вдячність єпископу Михаїлу за цікаву та змістовну розмову. Вони з нетерпінням очікують на наступні зустрічі.

    Єпископ Команський Михаїл Фото: Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні»

    Найсвіжіше

    Популярне