Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    В Бухаресті відбувся молебень за жертв війни в Україні

    У суботу в церкві “Паркул Доменілор”-Кашін у Бухаресті відбувся молебень з нагоди другої річниці війни в Україні. У заході взяв участь Посол України в Румунії Ігор Прокопчук.

    “Ми відслужили панахиду за жертвами цього несправедливого конфлікту в Україні, який завдав і продовжує завдавати величезних страждань. Ми молилися до Бога, щоб Він укріпив українців на території нашої країни; ми молилися за мир і єдність, оскільки Румунія та Україна поділяють одні й ті самі християнські цінності”, – сказав настоятель парафії отець Габріел Казаку, повідомляє orthodoxtimes.com

    Панахиду відправили румунською та українською мовами.

    Посол України завершив подякою “всім румунам, які допомагали і продовжують допомагати Україні”. “Водночас я хочу подякувати Румунській Православній Церкві за підтримку, яку вона нам надає.”

    “Дякую за проведення цього молебню за всіх героїв, які загинули на полі бою, а також за невинних жертв війни, розпочатої Росією проти України 24 лютого, коли російські війська вторглися на українську землю. Ми повинні зберігати нашу єдність, оскільки підтримка України означає підтримку доброчинності, миру та добробуту”, – сказав Ігор Прокопчук.

    Захід організувала Вселенська асоціація церков Румунії (AIDRom) разом із священником Дмитром Колотело, колишнім настоятелем української православної громади в Бухаресті.

    Нагадаємо, у Стамбулі за участі Вселенського патріарха відбулася панахида за жертвами війни Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне