Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Справа митрополита Іонафана: апеляційний суд відхилив клопотання про скасування домашнього арешту

    19 лютого 2024 року у Вінницькому апеляційному суді відбулося друге засідання у справі митрополита УПЦ (в єдності МП) Іонафана.

    На засіданні розглянули апеляційні скарги трьох адвокатів митрополита. Іонафан також просив скасувати нічний домашній арешт, мотивуючи це закінченням строку його дії та обмеженням його релігійних прав. Проте суд відхилив це клопотання, повідомляє Вінниця Інфо.

    Двоє прокурорів з боку обвинувачення виклали свої аргументи. Адвокат Ігор Чудовський звернувся до суду з проханням направити матеріали слідства до ДБР. Суд прийняв цю заяву до відома.

    Наступне засідання заплановано на 15 березня 2024 року на 13:00.

    Нагадаємо, 7 серпня 2023 року митрополита Іонафана (Єлецьких) засудили до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

    • ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України);
    • ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу);
    • ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
    • ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх раси, національності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак).

    Раніше московський патріарх Кіріл (Гундяєв), що підтримує російських окупантів, нагородив українського єрарха УПЦ (МП) Іонафана і привітав з ювілеєм.

    Найсвіжіше

    Популярне