Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Великобританії Микита відвідав Оксфорд

    18 лютого 2024 року, Архієпископ Тіатейри і Великої Британії Микита очолив утреню та Божественну літургію в церкві Святої Трійці та Благовіщення в Оксфорді.

    Йому співслужили протопресвітер Ієн Грем, настоятель храму, та пресвітер Серафим Ванттинен-Ньютон. Також служив архідиякон д-р Джордж Цуруус, інформує  orthodoxtimes.com

    У своїй проповіді архієпископ спирався на Послання апостола Павла до Коринтян, щоб нагадати присутнім, що ми по суті є живими храмами Божими. Він підкреслив: “Будучи оселею Бога, нам важливо відокремитися від шляхів світу. Це не просто пропозиція, а божественне запрошення до чистоти та святості”. Він пояснив, що це відокремлення не про ізоляцію, а про вибір шляху, який відповідає нашій священній сутності.

    “Віддаляючись від усього, що оскверняє наш дух або тіло, ми відкриваємо свої серця для глибших відносин з Богом”, – продовжив він.

    Звертаючись до громади, архієпископ також підкреслив важливість єдності в Христі. Він зазначив, як різноманітна та багатокультурна громада в Оксфорді долає різноманітність етнічного та культурного походження та об’єднується в одну сім’ю. Ця єдність, як він зазначив, є свідченням сили їхньої спільної відданості Христу та один одному, втілюючи саму суть Церкви як тіла Христового у світі.

    Після Божественної літургії святкування дня завершилося святковим обідом з спільним частуванням у Залі громади. Ця зустріч стала чудовою можливістю для спілкування та радості, де архієпископ мав можливість поговорити з парафіянами Оксфорда, ведучи бесіди та відповідаючи на запитання.

    Найсвіжіше

    Популярне