П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    У керівництві УПЦ (МП) мають намір переслідувати священників-учасників Форуму єдності

    Керівництво Київської Митрополії УПЦ (у єдності з МП) в приватному порядку вимагає від очільників єпархій накласти «заборони» на звернення священицької діяльності отцям з УПЦ, які взяли участь у роботі «Форуму єдності українського православ’я» та створенні «Софіївського братства».
    Про це стало відомо редакції «Духовного Фронту» з власних джерел в митрополії УПЦ (у єдності з МП).
    Співрозмовники «Духовного Фронту» стверджують, що ініціатором такого розпорядження є митрополит Антоній (Паканич), що відомий своїми проросійськими поглядами та є лідером проросійського крила в УПЦ (у єдності з МП).
    Поки незрозуміло, якими «канонічними правопорушеннями» будуть виправдовувати ймовірні «заборони» у священнослужінні отцям, адже дані дії священнослужителів не є забороненими у їхньому релігійному обʼєднанні.
    Варто наголосити, що у діях отців, котрі брали участь в установчих зборах «Софійського Братства», навіть з вкрай формальних і упереджених позицій, знайти вагомих канонічних підстав для заборони за участь у вищезгаданих заходах – неможливо!
    Тому, окремі представники керівництва УПЦ (у єдності з МП) свідомо переслідують священників, які намагаються вивести релігійне обʼєднання із неврегульованого канонічного статусу і здолати багатолітнє розділення православної церкви в Україні.
    «Духовний Фронт» уважно стежить за розвитком подій.

    Найсвіжіше

    Популярне