Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Перед ймовірною забороною УПЦ (МП) проведе хресний хід за “перемогу та справедливий мир”

    На фоні того, як ВРУ має проголосувати за законопроєкт про заборону РПЦ в Україні, УПЦ (в єдності з МП) оголосила про хресну ходу, яка пройде 18 лютого.

    Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

    Молитовний хід розпочнеться з Божественної Літургії, яку очолить  митрополит УПЦ (МП) Августин (Маркевич), відповідальний за взаємодію із ЗСУ та іншими військовими формуваннями.

    Богослужіння розпочнеться о 9:00 у Свято-Воскресенському храмі пам’яті полеглих воїнів-інтернаціоналістів.

    Відповідальним за проведення Хресного ходу виступає Військовий відділ УПЦ МП.
    Організатори інформують, що священнослужителі з іконами Покрову Пресвятої Богородиці (з часткою Її омофору), рівноапостольного князя Володимира та праведного Петра Калнишевського (з частками мощей святих) з молитвою за здоров’я та спасіння, благословення і збереження українських воїнів, за поранених та полонених, їх сім’ї та сім’ї загиблих, за нашу перемогу та справедливий мир, за злагоду та благополуччя в Україні відвідають різні куточки України.

    Організатори інформують, що священнослужителі з іконами Покрову Пресвятої Богородиці (з часткою Її омофору), рівноапостольного князя Володимира та праведного Петра Калнишевського (з частками мощей святих) з молитвою за здоров’я та спасіння, благословення і збереження українських воїнів, за поранених та полонених, їх сім’ї та сім’ї загиблих, за нашу перемогу та справедливий мир, за злагоду та благополуччя в Україні відвідають різні куточки України.

    Відповідальним за проведення Хресного ходу виступає Військовий відділ УПЦ (МП).

    Варто зазначити, що до другої річниці вторгнення рф ВРУ може проголосувати за заборону Московського патріархату в Україні. Народний депутат Олександр Аліксійчук (“Слуга народу”), наголошує, що Верховна Рада має підтримати ініціативу в лютому, до другої річниці повномасштабного вторгнення.

    Прихильники УПЦ (МП) можуть стверджувати, що метою хресної ходи є виключно духовна підтримка народу у важкий час війни, а не політичний тиск на нардепів, щоб ті не голосували за заборону Моспатріархату. Проте інші можуть інтерпретувати це як спробу лобіювання інтересів Московського патріархату в Україні в контексті можливої заборони.

    Раніше розслідувачі звернули увагу на неправдиву інформацію в декларації лобіста УПЦ (МП) в США. Це може мати негативні наслідки для УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне